Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Betutu

Gegrilde, gevulde kip in bananenbladeren


Ingrediënten:

- 1,5 kg. kip
- 100 gr. jonge cassavebladeren
- 10 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 rawits
- 5 kemirienoten
- 5 eetlepels olie
- 1 eetlepel laos
- 2 theelepels djahe
- 2 theelepels kunyit
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels peper
- halve eetlepel nootmuskaat
- 4 daun djeruk purut
- zout
- suiker
- bananenbladeren

Bereiding:

Snijd het witte gedeelte van de serehstengel klein. Was de cassavebladeren, laat ze uitlekken en snijd ze kleiner. Snipper de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit. Snijd de rawits en lomboks in ringen. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak alle ingredienten fijner, behalve de olie, in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie en roerbak alle kruiden tot het geurig ruikt. Schep dit uit de pan en laat het geheel afkoelen.

Verdeel de kruiden in tweeën. Meng 1 deel met de cassavebladeren, stop dit alles in de kip. Maak de kip dicht met cocktailprikkers. Wrijf de kip in met het andere deel van de kruiden. Verpak de kip in bananenbladeren en bind deze goed vast met bijv. keukengaren om lekken te voorkomen. Grill de kip in de oven op 180 graden of op de barbecue voor 1 tot 2 uur tot deze gaar is. Haal de kip uit de oven of van de bbq. Haal de verpakking er af en serveer meteen.

Ayam Betutu