Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Pangsit Goreng

Gefrituurde enveloppes met garnalen en gehakt

Pangsit Goreng | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 175 gr. zelfrijzend bakmeel
- 25 gr. maizena
- zout
- 1 eiwit
- bloem

Vulling:

- 100 gr. gepelde garnalen
- 100 gr. gehakt
- 2 teentjes knoflook
- stukje prei
- paar sprietjes bieslook
- 1 ei
- ketjap
- versgemalen peper
- ve-tsin
- zout
- olie

Bereiding:

Zeef de bloem met maizena en zout in een kom. Splits de eieren en roer 4 eetlepels koud water door het eiwit, klop het niet. Maak van de bloem met maizena en zoveel eiwit als nodig is een glad en stevig deeg. Kneed dat met de hand stevig door. Bestuif het aanrecht dun met bloem en rol daarop het deeg uit tot een, dunne, bijna doorzichtige deeglap. Snijd er lapjes uit van 10 bij 10 cm. Verdeel de deegbal eventueel in twee even grote porties en rol deze na elkaar uit. Spreid de lapjes deeg zo plat mogelijk uit op een in koud water uitgespoelde, uitgewrongen doek en bedek ze met een vochtige doek.

Snipper de prei en bieslook zeer fijn, pers de knoflook. Was de garnalen, droog ze goed met keukenpapier en snijd de garnalen in heel kleine stukken. Roer deze door het gehakt met de knoflook, prei, selderie en de bieslook. Klop het ei los en roer zoveel van het ei door het garnalengehakt en groentemengsel tot een stevig mengsel is ontstaan. Voeg daaraan naar smaak ketjap, peper, ve-tsin en zout toe en verdeel het mengsel in zoveel porties als er deeglapjes zijn.

Rol met bebloemde handen van iedere portie een balletje. Sla een zijde van het lapje net over het balletje en plak de andere zijde daarop vast met water. Vouw daarna de korte zijden er naar achteren overheen en laat de gevulde deeglapjes 30 min. onder de vochtige doek rusten op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Verhit de olie, er mag nog geen damp te zien zijn. Frituur de gevulde deeglapjes na elkaar of met twee stuks tegelijk gaar en mooi van kleur. Leg de stukjes dan op keukenpapier en serveer de Pangsit met gembersaus.

Pangsit Goreng
Download het recept
Moment geduld!