Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pecel

Verschillende groenten overgoten met pindasaus


Ingrediënten:

- spruitjes
- peultjes
- roosjes bloemkool
- kool
- 1 tahu
- olie
- 100 gr. rauwe pinda's
- 1 kleine ui
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kencur
- halve theelepel gula djawa
- stukje asem
- 1 daun djeruk purut
- 3 rode lomboks

Bereiding:

Neem verschillende soorten groenten. Maak ze kleiner, was ze en kook ze beetgaar. Snipper de ui en snijd de lomboks fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de tahu rondom bruin. Schep ze uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Bak in deze olie de pinda's bruin. Schep ze uit de pan en laat het uitlekken.

Maak in de vijzel de pinda's fijn samen met de overige ingredienten. Maak de pinda's niet té fijn. Voeg een beetje kokend water toe aan het geheel tot je een dikke pindasaus hebt. Doe de groenten in een schaal en giet hier de saus overheen. Bestrooi het gerecht met gefruite uitjes.

Pecel