Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepesan Ikan Kelapa

Makreel in een marinade met kokos uit de oven


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 120 gr. geraspte kokos
- trassi
- 1 theelepel bruine suiker
- sap van een halve limoen
- zout
- olijfolie
- 2 takken kemangi
- bieslook
- 2 tenen knoflook
- 6 sjalotten
- halve theelepel chilipoeder

De marinade:

- half theekop asemwater
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- zout en peper

Bereiding:

De knoflook voor de marinade raspen. Besprenkel de vis met de marinade, afdekken en af en toe de vis wentelen. Daarna de vis in een ovenschaal doen onder toevoeging van de marinade en de olijfolie, in de oven voor ca. 25 min. bij 180 graden. Intussen de sjalotjes en de knoflook fijnsnijden, de gekruimelde trassi erover doen en hiervan een pasta maken. Fruit de pasta in een beetje olijfolie en doe er de chilipoeder, suiker en limoensap bij. Dit alles heel goed mixen en doe het water en de kokos erbij. Proeven of het smaakt. Dit alles even koken en dan ca. 2 à 3 min. op klein vuur stoven. Dit alles bij de vis met de kemangi in de ovenschaal doen. Daarna, niet afgesloten, weer in de oven voor 30 min. op 180 graden of onder de grill tot de vis bruin wordt. Bestrooien met fijn gesneden bieslook. Bij het serveren de kemangi verwijderen.

Pepesan Ikan Kelapa