Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Pepesan Udang Dua

Gestoomde garnalen overgoten met ei en kruiden


IngrediŽnten:

- grote garnalen
- 2 rode lomboks
- 3 tenen knoflook
- 2 eieren
- 2 lente-uien
- kemangiblaadjes
- korianderblad
- zout
- bananenblad

Bereiding:

Snijd de lomboks in kleine ringetjes en pers de knoflook. Snijd alleen het groen fijn van de lente-uitjes. Zet de stoompan op hoog vuur. Bedek het stoommandje met aluminiumfolie en daarna met bananenblad. Leg hierop de garnalen en strooi hierover de lomboks en de knoflook. Roer de eieren los samen met wat zout, de kemangi en het groen van de uien en schenk dit over de garnalen. Stoom het geheel 15 min. tot de garnalen gaar zijn.

Pepesan Udang Dua
Download het recept
Moment geduld!