Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Perkedel Ikan

Gebakken aardappel-viskoekjes


Ingrediënten:

- 1 rode lombok
- 1 dl. olie
- 2 eidooiers
- selderie
- 1 teen knoflook
- 300 gr. schelvisfilet
- peper
- 200 gr. aardappelen
- zout
- 1 ui
- 2 eiwitten
- 2 lente-uien
- paneermeel

Bereiding:

Snijd de selderie fijn en kook de aardappelen. Maak de vis en de aardappelen heel fijn in een schaal. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes en de lomboks in smalle ringetjes. Meng de ui, het knoflook, de bosui, de lombok en de eidooiers door het vis-aardappelmengsel in de schaal. Breng de massa op smaak met peper en zout en meng de selderij erdoor. Laat een uur in de koelkast afkoelen. Vorm kleine platte koekjes van de vismassa. Wentel de koekjes eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de viskoekjes rondom bruin en knapperig. Houd ze warm in een oven verwarmd op 100 graden.

Perkedel Ikan