Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Perkedel Kentang

Gekruide aardappel-gehaktkoekjes


Ingrediënten:

- 500 gr. aardappelen
- 250 gr. rundergehakt
- 2 eieren
- 5 sjalotten
- 1 lente-ui
- selderie
- witte peper
- nootmuskaat
- zout
- olie

Bereiding:

Kook de aardappelen in een pan met ruim water en pureer ze. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Snijd het bosuitje en de selderie heel fijn. Splits de eieren en klop ze afzonderlijk los. Verhit ca. 2 eetlepels olie in een wok en fruit de sjalotjes hierin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken. Meng de aardappelpuree met alle ingredienten op het eiwit en de rest van de olie na. Vorm van dit mengsel platte koekjes van ca. 7x5 cm. en leg ze ongeveer 1 uur in de koelkast. Verhit een laag olie, haal de koekjes door het eimengsel en bak ze goudbruin.

Perkedel Kentang