Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pesmol Ikan

Gestoofde vis in saus


Ingrediënten:

- 1 zeevis van ca. 750 gr.
- olie
- 3 schijven laos
- 3 tomaten
- 3 daun salam
- 1 eetlepel bruine suiker
- 0,5 dl. water
- zout

Kruidenpasta:

- 5 kemirienoten
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 schijven djahe
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Wrijf voor de kruidenpasta de kemirienoten in een vijzel fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden knoflook, lomboks, djahe en kunyit toe en wrijf alles fijn. Maak de vis schoon. Verhit een laag olie in een wok en frituur de vis in ca. 10 min. halfgaar. Schil de laos en kneus deze. Snijd de tomaten in partjes. Giet de olie op ca. 3 eetlepels na uit de wok. Fruit in de resterende olie de kruidenpasta ca. 3 min. Doe de laos, daun salam, suiker, tomaten en het water erbij. Voeg zout naar smaak toe en breng dit alles aan de kook. Leg de vis in de saus en laat hem onder regelmatig omscheppen op een laag vuur in ca. 15 min. gaar stoven.

Pesmol Ikan