Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pesmol Ikan Mas

Gefrituurde karper in kruidige bouillon


Ingrediënten:

- 1 kg. karper
- 2 takken kemangi
- 2 tomaten
- asem
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- zout
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 1 cm. kunyit
- 2 kemirienoten

Bereiding:

Snijd de tomaten in dunne plakken, kneus de serehstengel, snipper de sjalotten, snijd de lomboks fijn en pof de kemirienoten. Maak de vis schoon en dep hem droog. Verhit voldoende olie en bak hier de vis tot het krokant is. Laat de vis uitlekken. Stamp de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hier de bumbu in tot het geurig ruikt. De kemirienoten zorgen ervoor dat de saus wat dikker wordt, heeft u dit liever niet laat dan de noten achterwege. Voeg de tomaten, daun salam, de kemangiblaadjes en serehstengel toe en roerbak het geheel even door. Voeg dan de vis toe, schep het even door en voeg ca. 1 ltr. water toe tot de vis onderstaat. Maak af met zout en asem naar smaak. Doe de deksel op de pan tot het water kookt en de vis gaar is.

Pesmol Ikan Mas