Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Hijau

Kip gebakken in een groene kruidenpasta


Ingrediënten:

- 4 grote kipfilets
- 1 eetlepel limoensap
- halve theelepel zout
- 4 groene lomboks
- 5 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- 2 eetlepels amandelen
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 theelepel sereh
- 2 eetlepels asemwater
- halve theelepel zout

Bereiding:

Hak de lomboks en de sjalotten fijn. Wrijf de kipfilets in met het limoensap en zout en laat het minstens een uur marineren. Doe 3 lomboks, sjalotjes, knoflook, djahe, amandelen, 2 eetlepels olie, asemwater en zout in een blender. Maal alles fijn tot een pasta. Roerbak de pasta ca. 4 min. en voeg de sereh, 1 lombok, 1 eetlepel olie en de kipfilets toe. Bak het geheel ca. 15 min. tot de kip gaar is. Serveer met witte rijst.

Ayam Bumbu Hijau