Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Daging Dua

Heerlijk gestoofd rundvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 theelepels sambal trassi
- 3 kemirienoten
- 3 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel kunyit
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel bruine suiker
- zout
- 4 dl. water

Bereiding:

Pof de kemirienoten en rasp ze fijn. Rasp ook de djahe. Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bestooi het met zout. De uien fijnsnijden, alsmede de knoflook. Doe de kunyit, kemirienoten, djahe, sambal trassi en de knoflook samen met de uien in de vijzel en wrijf alles fijn. Knip de bovenkant van de sereh, plet hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.

Verhit olie in een wok en bak het vlees hierin aan alle kanten bruin. Haal het vervolgens weer uit de wok. Bewaar een deel van deze olie en ververs een deel van de olie. Fruit de fijngewreven kruiden uit de vijzel in de achtergebleven olie even aan voor ca. 8 min. blijf de bumbu omscheppen. Giet er vervolgens de 4 dl. water bij en laat de saus even sudderen voor 10 min. Voeg nu het vlees bij de saus, de serehstengel met djeruk purut en de suiker erbij. Laat dat op sudderstand garen met een deksel op de wok voor ca. 1 uur. Haal de deksel van de pan en laat de saus ongeveer 20 min. indikken. Verwijder voor het opdienen de serehstengel en de djeruk purut.

Pindang Daging Dua