Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindasoep

Soep op basis van pindakaas met kip en zoutvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. pindakaas
- 3 ltr. water
- 200 gr. zoutvlees
- 1 kg. kippenvlees
- 1 ui
- 1 groene lombok
- 2 takken selderie
- pimentkorrels
- 2 bouillontabletten

Bereiding:

Snipper de ui, snijd de lombok in ringen en snijd de selderie fijn. Zoutvlees in stukken snijden en even koken om te ontzouten. Van het vlees en de kip bouillon trekken in 3 ltr. water. De pindakaas met een beetje warme bouillon oplossen. Dit toevoegen evenals de ui, lombok, selderie en bouillonblokjes. Als de kip gaar is, in stukjes verdelen. Soep daarna tot aan de kook verwarmen. Als je het te lang verwarmt, komt er olie boven drijven en doe je het te kort dan overheerst de pindakaas. Proef of het goed op smaak is anders eventueel zout toevoegen.

Pindasoep