Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Puding Ambon
Vla op basis van Javaanse suiker en kokosmelk
Ingrediënten:
- 120 gr. gula djawa
- 1,5 ltr. water
- zout
- 20 gr. santen
- 5 eetlepels maizena
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
Roer de maizena met 3 dl. water tot een glad papje. Breng 2,5 dl. water aan de kook en los er de gula djawa en de santen in op. Roer er vervolgens een mespuntje zout en het zakje vanillesuiker door. Neem de pan van het vuur en roer er het maizenapapje door. Zet de pan vervolgens op laag vuur en roer tot een dikke vla ontstaat. Stort het in een met koud water omgespoelde puddingvorm, laat het afkoelen en in de koelkast opstijven.
Puding Ambon