Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Putu Tegal Dua

Gestoomde koek met banaan bestrooid met kokos


Ingrediënten:

- 300 gr. ketanmeel
- 50 gr. tapiocameel
- halve theelepel zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel kapur sirih
- 3,5 dl. dikke santen
- bananenblad
- 3 daun pandan
- 2 bakbananen
- 250 gr. geraspte kokos
- 4 eetlepels poedersuiker

Bereiding:

Meng de kokos met een beetje water en zout en stoom dit ca. 30 min. Snijd of knip de daun pandan in stukken van ca 3 cm. Breng de santen aan de kook en laat het pruttelen. Meng 1 theelepel kapur sirih met 1 glas water, goed roeren en even 10 min. laten rusten tot het kalk naar de bodem is gezakt. Meng het ketanmeel met tapiocameel, zout, vanillesuiker en kapur sirih water. Voeg beetje bij beetje de kokende santen toe. Goed roeren tot je een dikke brei hebt.

Zet een bakvorm van 22x22 cm. klaar waar bananenblad ingelegd is, leg de stukjes pandan er ook in. Als je dat gedaan hebt giet je daar bovenop het beslag. Snijd de banaan in plakjes van 1 cm. dik en leg deze in het beslag. Stoom dit geheel een half uur in een stoompan. Zodra het koud is kun je het in stukken van 5x5 cm. snijden. Bestrooi met kokos en poedersuiker.

Putu Tegal Dua