Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rangginang

Gefrituurde, kruidige kleefrijstkoekjes


Ingrediënten:

- 800 gr. witte ketan
- 3 tenen knoflook
- halve theelepel trassi
- zout
- 2,5 dl. water
- olie

Bereiding:

Doe de ketan in een bak met ruim water en laat het ca. 3 uur weken. Laat het goed uitlekken. Zet de stoompan op het vuur en zodra het water kookt, de ketan in de pan doen en stomen tot halfgaar in ca. een half uur. Hou de ketan apart. Maak de fijngesneden knoflook fijn in de vijzel. Doe 2,5 dl. water in een pan en breng het aan de kook, voeg de knoflook, trassi en zout naar smaak toe. Meng de ketan in de pan met het knoflookmengsel tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Stoom de rijst gaar. Vorm van dit mengsel ronde platte koekjes van ca. 5 cm. doorsnee en 1 cm. dik. Laat het ca. 1 dag drogen. Verhit olie in de wok en frituur de rangginang gaar.

Rangginang