Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Remis Mengisi

Mosselen gevuld met rundergehakt uit de oven


Ingrediënten:

- 1 kg. mosselen
- 100 gr. mager rundergehakt
- 1 dl. azijn
- 1 eetlepel zout
- 2 uien
- enkele takjes peterselie
- 1 schijfje djahe
- 1 theelepel ketjap
- 1 theelepel citroensap
- 1 theleepel suiker
- versgemalen peper
- zout
- 2 dl. water
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd 1 ui grof en 1 ui zeer fijn. Schil de djahe en snipper het fijn. Maak van het bouillonblokje en 2 dl. water een bouillon. Was de mosselen enkele keren heel goed onder stromend water. Verwijder open mosselen en schelpen die heel zwaar aanvoelen en waarschijnlijk zand bevatten. Vul een grote pan met een bodempje water, breng dit aan de kook en voeg azijn, grof gesneden ui, zout en peterselie toe. Laat het water flink koken, doe de mosselen in de pan, dek deze direct af en zet het vuur hoog. Giet de mosselen af in een vergiet zodra alle schelpen open zijn en houd het vergiet onder stromend water. Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar de helft van de schelpen.

Hak de mosselen heel fijn, vermeng ze met het gehakt en roer daar ui, djahe, ketjap, citroensap, suiker en naar smaak peper en zout door. Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor ca. 200 graden. Verdeel het mossel-gehaktmengsel over de achtergehouden schelpen en zet deze naast elkaar in een ovenschaal. Giet daar de bouillon en de olie in en zet de schaal op het rooster in de oven tot het gerecht door en door warm en mooi van kleur is geworden.

Remis Mengisi