Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Remis Taoco

Gestoomde mosselen in taoco


Ingrediënten:

- gekookte mosselen in de schelp
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 schijfje djahe
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel taoco
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 theelepel poedersuiker
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 lente-uien

Bereiding:

Snijd 1 lente-ui in ringen en de ander in reepjes. Schil de djahe en snipper het fijn. Snipper de lombok. Bak in de olie de lombok, djahe en knoflook. Voeg de taoco, rijstwijn en de suiker toe en bak nog even door. Haal de pan van het vuur en roer de sesamolie en de ketjap er door. Meng goed. Zet de stoompan klaar met kokend water en een hitte bestendige schaal die in de stomer past. Haal de helft van de schelp van elke mossel en leg ze met de schelp naar beneden in de schaal. Schep de taocosaus er over en strooi de lente-ui over de mosselen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in de stomer. Stoom de mosselen zo'n 10 min. of tot dat ze door en door warm zijn.

Remis Taoco