Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek Kacang

Dunne, gefrituurde koekjes met pinda's


Ingrediënten:

- 150 gr. rijstmeel
- 475 cc. dunne santen
- 300 gr. gebrande pinda's
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- 2 daun djeruk purut
- olie om te frituren

Bereiding:

Snipper de knoflook fijn en snijd de daun djeruk purut zeer fijn. Maal in de vijzel knoflook, ketumbar, zout en de djeruk purut heel fijn. Meng in een kom het rijstmeel, santen en voeg de fijngemalen kruiden toe. Meng het geheel goed door. Verhit in een koekenpan een halve soeplepel olie. Neem nu een soeplepel met beslag en 1 eetlepel pinda’s. Giet dat samen in de hete olie en druk het aan zodat je een mooie ronde vorm krijgt. Bak het bruin krokant. Haal het uit de pan zodra het bruin en knapperig is en laat het op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit tot al het beslag is verbruikt. Je zou de pinda’s al meteen in het beslag kunnen verwerken, maar op deze manier heb je de pinda’s gelijkmatig over het beslag verdeeld.

Rempeyek Kacang