Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek Kacang Dua

Dunne, gefrituurde koekjes met pinda's


Ingrediënten:

- 3 eetlepels rijstmeel
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels santen
- 2 eetlepels water
- wat zout
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel djahe
- sambal naar smaak
- 1 daun djeruk purut
- handvol geroosterde pinda’s, ongezouten

Bereiding:

Pers de knoflook en snijd de daun djeruk purut zeer fijn. Maak een dun beslag van de kruiden met knoflook, water, santen, rijstmeel en zout naar smaak. Voeg de pinda’s op het laatst toe. Flinke laag olie in een koekenpan verwarmen, ca. 160 tot 180 graden. Doe steeds een eetlepel beslag met wat pinda’s in de pan en keer de koekjes na een paar min om. Frituur tot lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Niet meer dan 2 of 3 koekjes tegelijk bakken.

Rempeyek Kacang Dua