Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Rempeyek Udang
Gefrituurde garnalenkoekjes
Ingrediënten:
- 200 gr. gepelde garnalen
- 200 gr. rijstmeel
- 50 gr. santen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 sjalotje
- halve theelepel djinten
- 1 rode lombok
- halve theelepel peper
- zout
- 1 theelepel asem
- olie
Bereiding:
Pel de sjalot en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en wrijf dit met de ketumbar fijner in de vijzel tot een pasta. Los de santen op in wat water. Vermeng het rijstmeel met de pasta, djinten en peper en roer het tot een beslag met de santen, asem en zout. Roer de garnalen hier goed door heen. Neem een pollepel beslag en bak hiervan in de hete olie lichtbruine, ronde koekjes.
Rempeyek Udang