Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek Udang

Gefrituurde garnalenkoekjes


Ingrediënten:

- 200 gr. gepelde garnalen
- 200 gr. rijstmeel
- 50 gr. santen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 sjalotje
- halve theelepel djinten
- 1 rode lombok
- halve theelepel peper
- zout
- 1 theelepel asem
- olie

Bereiding:

Pel de sjalot en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en wrijf dit met de ketumbar fijner in de vijzel tot een pasta. Los de santen op in wat water. Vermeng het rijstmeel met de pasta, djinten en peper en roer het tot een beslag met de santen, asem en zout. Roer de garnalen hier goed door heen. Neem een pollepel beslag en bak hiervan in de hete olie lichtbruine, ronde koekjes.

Rempeyek Udang