Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Empat

Drooggebakken rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 750 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 2 serehstengels
- 3 daun salam
- 5 daun djeruk purut
- 3 kopjes santen
- 4 theelepels ketumbar
- 4 rode lomboks
- 1 teen knoflook
- 100 gr. kokos
- zout

Bereiding:

Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn. Snijd het vlees in blokjes. Kneus de serehstengels, laos, kunyit en djahe. Vlees braden in een droge pan. Voeg alle ingredienten en zout naar smaak toe, behalve de kokos en breng het aan de kook. 2 uur laten sudderen tot de massa droog is, eventueel wat heet water toevoegen, maar het moet wel droog koken. Kokos lichtbruin bakken en toevoegen. De rendang nog een half uurtje in de olie van de santen bakken. Blijven omscheppen.

Rendang Empat