Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Kalio

Pittig, maar zoet rundvlees in kokosmelk

Rendang Kalio | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de mobiele website


Ingrediënten:

- 1,5 kg. runderlappen
- 4 eetlepels olie
- 2 blikjes santen
- 3 uien
- 6 tenen knoflook
- 2 serehstengels
- 10 kemirienoten
- 10 daun djeruk purut
- 4 daun salam
- 20 petehbonen
- 4 cm. trassi
- 6 theelepels ketumbar
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel laos
- 1 flinke lepel djahe
- 3 eetlepels asem
- 3 flinke lepels sambal
- gula djawa naar smaak

Bereiding:

Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de uien, knoflook en lomboks. Wrijf ze fijn in de vijzel tot een pasta. Doe dit apart ook met de geroosterde kemirienoten. Kneus de serehstengels. Snij het vlees in dobbelsteentjes. Fruit de pasta en trassi in de braadpan. Voeg de laos, djahe, ketumbar, kemirienoten en asem toe. Voeg de santen en het vlees toe. Voeg al roerend wat water of bouillon toe tot het vlees helemaal onder staat, breng het aan de kook. Voeg nu de daun salam, djeruk purut, petehbonen en de sereh toe. Breng het zachtjes aan de kook en voeg de gula djawa toe. Laat het vlees nu zeker 2 à 3 uur zachtjes sudderen. Dien het op met wat saus. Voor ca. 8 personen.

Rendang Kalio