Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Ragi

Droog gebakken rundvlees met kokos


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 250 gr. droge kokos
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels kunyit
- 5 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel asem
- 30 gr. gula djawa
- 2,5 theelepel zout
- 4 eetlepels olie
- 750 cc. water

Bereiding:

Ui en knoflook pellen en fijn maken in de vijzel. Fruiten in 1 eetlepel olie. Vlees in stukjes snijden en in een pan met het water aan de kook brengen, afschuimen en daarna met de deksel op de pan 1 uur zacht koken tot het vlees gaar is. Alle kruiden toevoegen en nog 10 min. laten sudderen. Olie in een koekenpan doen, kokos erin en goed omscheppen. Beetje ketumbar en kunyit er bij doen. Pan op een middelmatig vuur. Onder voortdurend omscheppen doorbakken tot de kokos goudgeel is. Kokos bij het vlees voegen, goed omscheppen en verder verhitten tot het droog is. Voor het serveren djeruk purut en salam verwijderen. Warm opdienen.

Rendang Ragi