Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Risolles

Gefrituurde, gevulde pakketjes van kruidig gehakt

Risolles | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. zelfrijzend bakmeel
- 8 dl. melk
- 2 eieren
- zout

Vulling:

- 400 gr. gehakt
- 3 dl. melk
- 1 ei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 dunne prei
- 2 eetlepels bloem
- beetje selderie
- bloem
- paneermeel of panko
- peper
- olie

Bereiding:

Maak voor de pannenkoekjes een beslag van het meel, de eieren, melk en het zout. Bak er ca. 25 dunne pannenkoekjes van ter grootte van 25 cm. Bak ze aan 1 zijde, want ze mogen niet bruin worden. Leg ze op een stuk bakpapier naast elkaar.

Snipper voor de vulling de selderie, prei, ui en knoflook en kluts het ei los. Verhit in de wok een beetje olie en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt toe, bak het rul en voeg peper naar smaak toe. Meng de melk hier door en bind het met 2 eetlepels bloem. Schep de prei en selderie erdoor en roerbak tot de prei zacht is, laat de vulling afkoelen.

Leg op elke pannenkoek ca. 1 eetlepel van de vulling en vouw het dicht in een rechthoek. Plak de randen vast van een papje van water met een beetje bloem. Giet het losgeklopte ei in een diep bord en in een ander bord het paneermeel of panko. Haal de risolles eerst door het ei en dan door het paneermeel, dit eventueel herhalen. Frituur het aan beide kanten bruin krokant.

Risolles