Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Risolles Tiga

Gefrituurde, gevulde pakketjes met kip


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 70 gr. boter
- 1 ei
- 2 kippenpoten
- 100 gr. wortel
- 50 gr. bosuitjes
- 4 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 gr. paneermeel
- zout

Bereiding:

Kook de kippenpoten gaar en laat het afkoelen. Klop het ei en meng de helft hiervan met de bloem en boter. Maak een soepel deeg en vorm hiervan dunne vierkante lapjes van ca. 25 cm. Ontbeen de kippenpoten en snijd het vlees fijn. Schil de wortels, kook dit halfgaar en snijd ze fijn. Snijd de bosuitjes fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook. Verhit een beetje olie of boter in de wok en fruit de sjalotjes en knoflook. Voeg dan de kip toe, schep dit door en voeg wortels en bosuitjes toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en een beetje ketjap. Laat de vulling afkoelen. Pak nu een deeglapje, leg hier een eetlepel vulling op en vouw dit dicht als een enveloppe. Haal de risolles door de bloem, ei en vervolgens paneermeel en frituur dit tot goudbruin. Serveer ze met chilisaus.

Risolles Tiga