Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rode Gembersaus

Saus op basis van gember


Ingrediënten:

- 3 eetlepels suiker
- 1 lombok
- 2,5 cm. djahe
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels maizena
- peper
- zout
- suiker

Bereiding:

Doe de suiker in een pan en laat de suiker, onder geregeld schudden van de pan, licht bruin worden. Houd de deksel schuin op de pan en schenk er 2,5 dl. warm water bij, zodat de stoom aan de achterzijde kan ontsnappen. Was de lombok, snijd deze overlangs door en verwijder steeltje en zaad. Schil de djahe dun en snijd de lombok en djahe in dunne reepjes. Doe deze in de pan, voeg ketjap en citroensap toe. Laat de vloeistof zacht koken tot de lombok en djahe heel zacht zijn. Roer de maizena met wat water tot een glad papje en bind daarmee de vloeistof tot sausdikte. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe er wat suiker bij als de saus te scherp is.

Rode Gembersaus