Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Kukus

Gestoomde, luchtige zoete cake


Ingrediënten:

- 6 grote eieren
- 150 gr. basterdsuiker
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- boter
- 1,5 dl. sprite

Bereiding:

Smeer de tulband heel dik in met boter. Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker lang genoeg tot het mengsel wit van kleur is. Voeg 1 dl. sprite toe en mix dit nogmaals goed door. Klop het eiwit stijf en zet ondertussen de stoompan op en breng het water aan de kook. Spatel het dooiermengsel, stijf geslagen eiwit, beetje bij beetje de overige sprite en het meel voorzichtig door elkaar. Doe het beslag meteen in de tulband vorm, zet de vorm in de stoompan en laat het in 30 min. gaar stomen met een theedoek geknoopt om de deksel. Deksel niet van de pan halen tijdens het stomen. Zet het vuur uit en laat het gebak 5 min. in de tulband rusten, deksel erop laten. Stort het gebak voorzichtig op een schaal.

Roti Kukus