Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Kukus Cacao

Gestoomde, luchtige zoete cake met cacao

Roti Kukus Cacao | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 6 grote eieren
- 150 gr. basterdsuiker
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- cacaopoeder
- boter
- 1,5 dl. sprite

Bereiding:

Smeer een tulbandvorm heel dik in met boter. Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker lang genoeg tot het mengsel wit van kleur is. Voeg dan 1 dl. sprite toe en mix nogmaals goed door. Klop het eiwit zeer stijf en zet ondertussen de stoompan op en breng het water aan de kook. Spatel het dooiermengsel, stijf geslagen eiwit, cacao, beetje bij beetje de overige sprite en het meel voorzichtig door elkaar. Doe het beslag meteen in de tulbandvorm, zet de vorm in de stoompan en laat het in 30 min. gaar stomen met een theedoek geknoopt om het deksel. Deksel niet van de pan halen tijdens het stomen. Zet het vuur uit en laat het gebak 5 min. in de tulband rusten, deksel erop laten. Stort het gebak voorzichtig op een schaal.

Roti Kukus Cacao