Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Kukus Djahe

Gestoomde, luchtige zoete cake met gember


Ingrediënten:

- 100 gr. stemgember
- 6 eieren
- 300 gr. suiker
- 300 gr. bloem
- zout

Bereiding:

Snijd de stukjes gember zeer fijn en wentel de stukjes door een beetje bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Houd dit even apart. Klop de eieren samen met de suiker tot je een gladde massa hebt. Zeef de bloem en spatel 100 gr. van de bloem door het ei-suikermengsel. Voeg de rest van het meel hierdoor en spatel het geheel rustig, maar goed door elkaar. Voeg de stukjes gember en een mespuntje zout toe aan het bloemmengsel en meng dit ook weer goed door elkaar.

Breng een stoompan, gevuld met voldoende water, aan de kook. Leg een grote theedoek in de binnenpan zodat alle kanten van de pan goed bedekt zijn en bestrooi dit met een beetje meel. Giet nu het beslag op de theedoek, doe de deksel op de pan en knoop de theedoek er omheen. Haal nu niet meer de deksel van de pan. Laat het gebak ca. een half uur stomen. Let op dat de pan niet droogkookt! Haal de theedoek uit de pan en controleer d.m.v. een satehprikker of de roti kukus gaar is. Warm in plakken serveren met een beetje boter is het lekkerst.

Roti Kukus Djahe