Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Kukus Dua

Gestoomde, luchtige zoete cake

Roti Kukus Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 5 middelgrote eieren
- 500 gr. bloem
- 500 gr. suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 200 ml. sprite
- mespuntje creme of tartar
- citroen

Bereiding:

Beslagkom ontvetten met de citroen en heet water. Doe een theedoek om de deksel van de stomer. Bekleed het mandje van de stomer met een theedoek en vouw de punten over de rand. Zet de rijststomer (zonder mandje) op het vuur zodat, als de mix klaar is, het water kookt. Laat alle ingredienten op kamertemperatuur komen.

Eieren met de suiker en vanillesuiker op een hoge stand mixen. Na een kwartier 100 ml. sprite. Mix het mengsel 40 min. De laatste 5 min. op de turbostand. Het eimengsel moet er wit uitzien. Meng de bloem met de creme of tartar. Doe kleine hoeveelheden bloem in een zeef en spatel dit door het eimengsel. Voeg zo nu en dan sprite toe. Als alle bloem goed is gemengd, het mengsel in de met de theedoek beklede mand doen. Sla de punten van de theedoek om de deksel van de stomer, zodat zo min mogelijk stoom kan ontsnappen. Stoom het mengsel op groot vuur 60 min. Tussentijds het water van de stomer met heet water bijvullen (ongeveer om de 20 min.). Het deksel niet voor de 60 min. openen.

Roti Kukus Dua