Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Badjak Dua

Sambal op basis van sjalotjes


Ingrediënten:

- 10 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- stukje trassi
- 4 tenen knoflook
- 6 sjalotjes
- 4 theelepels suiker
- 2 eetlepels asemwater
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels ketjap
- 2 maggiblokjes

Bereiding:

Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. De sjalotjes, knoflook en lomboks fijnsnijden en deze samen met de trassi, kemirienoten en de suiker fijn vijzelen. De bumbu bakken in de olie samen met de laos. Wanneer dit gaar is afblussen met asemwater en de maggiblokjes erboven verkruimelen. De sambal laten afkoelen en er de ketjap doorroeren. Als het volledig is afgekoeld de laos eruit halen en de sambal overdoen in een goed schoongemaakte pot. Tenslotte op de sambal een laagje olie doen zodat het langer goed blijft.

Sambal Badjak Dua