Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Daging

Rundvlees gebakken in pikante bumbu

Sambal Daging | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlappen
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 sjalotjes
- 1 cm. laos
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel gula djawa
- trassiwater
- asemwater
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de sjalotten, knoflook en de lomboks fijn. Maak de laos fijn in de vijzel. Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng een halve theelepel trassi met 1 eetlepel water. Meng een theelepel asem met 1 eetlepel water. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, knoflook, lomboks, laos, trassi en de suiker voor ca. 3 min. Voeg dan het vlees, de salam en djeruk purut toe en bak het vlees rondom bruin. Dan het asemwater, trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.

Sambal Daging