Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati

Gekookte kippenlever in saus


Ingrediënten:

- 400 gr. kippenlevertjes
- 5 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 1 prei
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels serehpoeder
- 3 theelepels azijn
- 3 theelepels suiker
- 2 dl. santen
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- zout

Bereiding:

Snijd de levers overlangs door, was ze met lauw water en droog ze met keukenpapier. Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de prei over de lengte doormidden en vervolgens in smalle reepjes. Was de prei en laat het uitlekken. Verwarm de olie, doe de levertjes in de pan en bak ze onder geregeld omscheppen mooi van kleur. Fruit dan de ui, prei en knoflook glazig. Roer van de serehpoeder, laos en azijn een papje en meng dit met de levertjes. Draai het vuur laag, voeg de suiker toe en schep de levertjes regelmatig om. Roer wat van de santen door de maizena en maak er met citroensap en sambal een glad papje van, verdun dat met de rest van de santen. Schep het papje door het levermengsel, laat het snel koken en indikken tot het de dikte van een stevige saus heeft. Proef en voeg naar smaak ketjap of zout toe. Dien het gerecht meteen op. Als de lever te lang kookt, wordt het minder lekker.

Sambal Goreng Hati