Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Ayam Kering

Droog gebakken kip met kruiden


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- stukje trassi
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 5 kemirienoten
- stukje laos
- sambal
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 daun salam

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Snijd de ui, knoflook en laos fijn. Maal de kemirienoten fijn. Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat en laat dit een half uur marineren. Meng de ui, knoflook, trassi, sambal en de fijngemaakte kemirienoten door elkaar. Voeg suiker naar smaak toe. Bak de stukken kip in hete olie bruin en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie het kruidenmengsel en voeg de laos en de daun salam toe. Doe, als de uien bruin zijn, de stukken kip erbij en laat dit 15 min. hierin garen. De kip moet goed droog zijn, dus gebruik niet teveel olie. Serveer met witte rijst.

Sambal Goreng Ayam Kering