Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Buncis Tiga

Gewokte sperziebonen in kokosmelk

Sambal Goreng Buncis Tiga | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. sperziebonen
- 15 gr. santen, blok
- halve ui
- 1 teen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- schijfje laos
- 1 bouillonblokje
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel sambal badjak
- olie

Bereiding:

Sperziebonen schoonmaken, in stukken breken en wassen. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en rasp de laos. Fruit de ui, knoflook, laos, paprikapoeder en sambal tot de ui glazig wordt. Voeg de bonen toe en schep het geheel goed om. Los het bouillonblokje op in een kopje heet water en voeg dit toe aan de bonen. Voeg de djeruk purut toe en laat het geheel in 10 min. beetgaar stoven. Op het eind de santen hierin oplossen.

Sambal Goreng Buncis Tiga