Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kentang

Zoete, drooggebakken pittige aardappelsticks


Ingrediënten:

- 2 zakjes frietjes, naturel (chips)
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook
- kopje gefruite uitjes
- 2 kleine uien
- 1 eetlepel limoensap
- 5 eetlepels sambal badjak

Bereiding:

Snipper de uien fijn en pers de knoflook. In een wok op laag vuur de suiker smelten met het limoensap. Laat de suiker niet te heet worden, anders wordt het bitter. Wanneer het gesmolten is de sambal, knoflook en de uien toevoegen. Roer dit rustig door tot alles goed vermengd is en vloeibaar. Voeg de chips toe. Roer het geheel tot dat alle chips is bedekt met het pittige mengsel. Verwarm het geheel tot al het vocht is verdampt. Haal het van het vuur en verspreid het op een bakblik. Laat dit drogen in de oven op de laagste stand van de oven. Je kunt dit bewaren in een luchtdichte pot.

Sambal Goreng Kentang