Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Ayam Djahe Nanas

Kipfilet en ananas in een gebonden bouillon


IngrediŽnten:

- 200 gr. kipfilet
- 50 gr. ingemaakte gember
- 50 gr. ananas
- 1 theelepel djahe
- 1 sjalot
- 4 tenen knoflook
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel ketjap asin
- 2 eetlepels kippenbouillon
- 1 theelepel sesamolie
- 2 lente-uitjes

Voor de marinade:

- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel asem
- zout
- peper
- mespunt ve-tsin
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels maÔzena
- 1 eiwit
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn, rasp de djahe, snijd de sjalot en de lente-uitjes in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de marinade en doe de in reepjes gesneden kip er bij en laat het minimaal 1 uur staan. Snijd de gember en ananas in plakjes. Verhit olie in de wok en bak de djahe, sjalot en de lomboks. Doe de kip er bij en bak dit even. Doe dan de ingemaakte gember en ananas er bij. Voeg 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel ketjap asin, bouillon en sesamolie toe. Proef of er nog zout en peper bij moet en bind de saus eventueel met wat maÔzena. Strooi er voor het opdienen de lente-ui over.

Ayam Djahe Nanas
Download het recept
Moment geduld!