Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Djahe Nanas

Kipfilet en ananas in een gebonden bouillon


Ingrediënten:

- 200 gr. kipfilet
- 50 gr. ingemaakte gember
- 50 gr. ananas
- 1 theelepel djahe
- 1 sjalot
- 4 tenen knoflook
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel ketjap asin
- 2 eetlepels kippenbouillon
- 1 theelepel sesamolie
- 2 lente-uitjes

Voor de marinade:

- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel asem
- zout
- peper
- mespunt ve-tsin
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels maïzena
- 1 eiwit
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn, rasp de djahe, snijd de sjalot en de lente-uitjes in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de marinade en doe de in reepjes gesneden kip er bij en laat het minimaal 1 uur staan. Snijd de gember en ananas in plakjes. Verhit olie in de wok en bak de djahe, sjalot en de lomboks. Doe de kip er bij en bak dit even. Doe dan de ingemaakte gember en ananas er bij. Voeg 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel ketjap asin, bouillon en sesamolie toe. Proef of er nog zout en peper bij moet en bind de saus eventueel met wat maïzena. Strooi er voor het opdienen de lente-ui over.

Ayam Djahe Nanas