Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Taoco Dua

Pikant gestoofd rundvlees in zwarte bonensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 1 grote ui
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 5 groene lomboks
- 1 rode paprika
- 1 doosje champignons
- 2 eetlepels taoco
- 1 stuk laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel asem
- ketjap manis naar smaak
- water

Bereiding:

Het vlees in blokjes snijden. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Lomboks schuin in ringen snijden. Ui en knoflook fruiten totdat het geel is. Lomboks en taoco toevoegen. Goed doorroeren. Het vlees erbij en goed doorroeren. Daarna de ketjap, sereh, laos en asem toevoegen en weer goed doorroeren. Beetje water er bij en vervolgens laten sudderen. Wanneer het vlees bijna gaar is de in stukjes gesneden champignons en paprika toevoegen. Nog even laten sudderen. 's avonds klaarmaken en de volgende dag warm serveren is natuurlijk het lekkerst.

Sambal Goreng Taoco Dua