Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Teri

Kleine zoute, droge visjes in een kruidige bumbu


Ingrediënten:

- 500 gr. ikan teri

Voor de bumbu:

- 4 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 knikker trassi
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel sereh
- 2 theelepels sambal
- 3 eetlepels suiker
- zout
- olie
- water

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes, knoflook en sambal in de olie en voeg dan de andere ingredienten toe en fruit tot het geurig is. Doe dan een scheutje water erbij om het tot een dikke saus te maken. Proef of er eventueel nog meer suiker en trassi bijgevoegd moet worden. Meng er op een klein vuur de teri bij tot het een wat drogere massa is geworden. Verwijder de salam en djeruk purut voor het opdienen.

Sambal Goreng Teri