Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Kari Ayam Djawa

Javaanse kip met kerrie


IngrediŽnten:

- 1 kip
- 3 dl. kippenbouillon
- 20 gr. kemirienoten
- 1 mespunt peper
- 1 ui
- 3 theelepel trassi
- 3 tenen knoflook
- 1 mespunt zout
- 4 rode lomboks
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 dl. santen
- 20 gr. laos
- olie

Bereiding:

Snijd de ui, de lomboks en de knoflook klein. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Schil de laos en snijd deze in stukken. Snijd de kip in stukken en braad die even aan in olie. Haal de kip uit de pan en fruit in de overgebleven olie de ui, kemirie en knoflook even aan. Voeg de kerriepoeder, trassi, rode lombok en de in stukken gesneden laos toe. Blus af met bouillon en santen. Stoof de stukken kip hierin verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Kari Ayam Djawa
Download het recept
Moment geduld!