Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Udang Peteh
Garnalen in kokosmelk met tahu, peteh en aardappel
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 100 gr. tahu
- 100 gr. aardappel
- 50 gr. petehbonen
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 theelepels djahe
- 1 serehstengel
- 7 rode lomboks
- 1 dl. santen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 2 eetlepels olie
- een beetje limoensap
Bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de tahu en aardappels in kleine blokjes en frituur ze apart van elkaar in olie. Snipper het sjalotje, knoflook en de lomboks. Maak een bumbu van knoflook, het sjalotje, lomboks, djahe, sereh en zout. Fruit dit heel even in 2 eetlepels olie. Doe de garnalen, tahu, aardappel, petehbonen, suiker en santen erbij en blijf even doorroeren totdat de saus ingedikt is. Een beetje besprenkelen met limoensap.
Sambal Goreng Udang Peteh