Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Udang Peteh

Garnalen in kokosmelk met tahu, peteh en aardappel

Sambal Goreng Udang Peteh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. garnalen
- 100 gr. tahu
- 100 gr. aardappel
- 50 gr. petehbonen
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 theelepels djahe
- 1 serehstengel
- 7 rode lomboks
- 1 dl. santen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 2 eetlepels olie
- een beetje limoensap

Bereiding:

Pel de garnalen. Snijd de tahu en aardappels in kleine blokjes en frituur ze apart van elkaar in olie. Snipper het sjalotje, knoflook en de lomboks. Maak een bumbu van knoflook, het sjalotje, lomboks, djahe, sereh en zout. Fruit dit heel even in 2 eetlepels olie. Doe de garnalen, tahu, aardappel, petehbonen, suiker en santen erbij en blijf even doorroeren totdat de saus ingedikt is. Een beetje besprenkelen met limoensap.

Sambal Goreng Udang Peteh