Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Djeruk dan Adas

Kip met venkel en citroen

Ayam Djeruk dan Adas | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 citroen
- 1 venkelknol
- 2 eetlepels boter
- peper
- zout
- 1 eetlepel maizena

Bereiding:

Snijd het bladaanzet en de onderkant van de venkelknol en snijd de knol in grove repen. Wrijf de kip aan de binnenkant met peper en zout in. Was de citroen en snijd hem op verschillende plaatsen iets in zodat het sap beter wordt opgenomen door de kip. Vul de kip met de citroen en wat repen venkelknol. Vouw het kippenvel van het vulgat dicht en steek het vast met een cocktailprikker. Bind de poten en vleugels vast met keukengaren of prik ze vast met prikkers. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de ovenschaal dik in met de helft van de boter en doe de kip hierin. Verdeel de rest van de repen venkel en stukjes boter op de kip. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het midden in de oven. Laat de kip in ca. 45 min. gaar worden. Schep tijdens het braden een paar keer wat braadvocht over de kip om uitdroging te voorkomen. Verwijder de folie, zet het terug in de oven en laat de kip in 20 min. bruin worden. Haal het uit de schaal. Zeef het kookvocht en bind het met een papje van 1 eetlepel maizena en wat water.

Ayam Djeruk dan Adas