Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Ikan Tenggiri

Gebakken makreel in een hete sambalsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 20 gedroogde lomboks
- 5 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel kunyit
- 2 eetlepels rijstazijn
- 3 serehstengels
- 2 uien
- 2 tomaten
- zout
- suiker
- olie

Bereiding:

Snijd de makrelen in moten, bestrooi ze met zout en kunyit en laat dit een nacht intrekken. Week de gedroogde lomboks een nacht in wat water, kook ze de volgende dag en pureer ze samen met een tomaat tot een pasta. Bak de makreel in olie gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bewaar de olie. Snijd de sjalotten, knoflook en djahe fijn en bak dit in de resterende olie bruin. Doe de sereh er bij en bak mee. Doe de lombokpasta erbij en bak al roerend 10 min. Doe de suiker, azijn en het zout er bij en roer goed door. Snijd de ui in ringen en de tomaat in stukken. Voeg die samen met de vis bij de sambal en warm goed door.

Sambal Ikan Tenggiri