Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sambal Kacang

Hete pindasaus


IngrediŽnten:

- 500 gr. gebakken, gepelde pinda's
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- stukje djahe
- 3 dl. dikke santen
- 4 sjalotjes
- zout
- stukje trassi
- 2 theelepels asem
- 2 theelepels bruine suiker
- 8 rode lomboks
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Stamp de pinda's in de vijzel fijn. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringen. Fruit de sjalotjes even met de trassi aan. Was de lomboks en hak ze fijn. Pel de knoflook, schil de djahe en hak ze fijn. Wrijf de lomboks, knoflook en djahe fijn in de vijzel. Verwarm de olie op een middelhoog vuur en fruit de fijngewreven ingredienten tot de olie uitvloeit. Draai het vuur laag en voeg al roerend de santen toe tot deze geheel is opgenomen. Voeg de pinda's en zout naar smaak toe. Bak de massa nogmaals tot de olie uitvloeit. Haal de pan van het vuur. Meng de asem door de sambal. Serveer de sambal met gekookte witte rijst of Sateh Ayam.

Sambal Kacang
Download het recept
Moment geduld!