De laatste 5 recepten
Ayam Panggang Klaten Dua
Soto Lamongan
Telor Dadar Warteg
Sateh Bistik Bumbu Kelapa
Tempeh Penyet Dua
Blijf altijd op de hoogte!
Ontvang nieuwe recepten in je inbox!
Vind de lekkerste recepten!
Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.
Sambal Matah
Sambal op basis van sjalotjes
Ingrediënten:
- 5 sjalotten
- 1 grote rode lombok
- 5 rode rawits
- 1 dun schijfje djahe
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- halve theelepel trassi
- zeezout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalotten zeer fijn en vermeng het met een theelepel zout. Daarna afspoelen en weg zetten. Djahe, lombok, sereh en djeruk purut zeer fijn hakken. Blend deze ingrediënten zorgvuldig gedurende 5 min. samen met de trassi, zorg dat de trassi goed vermengd wordt. Voeg zeezout naar smaak toe en meng dit goed met de sjalotten. Lekker bij gegrilde vis, gegrilde kip en zomerse salades.
Sambal Matah

