Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Peteh
Petehbonen met garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 200 gr. petehbonen
- 3 lomboks
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel laos
- 1,5 eetlepel serehpoeder
- 50 gr. garnalen
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 eetlepel asemwater
- 1 dl. santen
- 2 daun djeruk purut
- zout
- kokosolie
Bereiding:
Snijd de petehbonen kleiner. Wrijf de ui, knoflook en 2 lomboks fijn en fruit deze in een beetje olie. Wrijf de overgebleven lombok fijn. Voeg deze met trassi-, asemwater en de overige kruiden, behalve de djeruk purut, bij het gebakken mengsel. Laat het samen even doorkoken. Voeg de petehbonen, zout en de garnalen toe. Daarna de djeruk purut en santen erbij doen. Laat alles koken tot de olie uit de santen komt.
Sambal Peteh