Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Peteh

Petehbonen met garnalen in kokosmelk


Ingrediënten:

- 200 gr. petehbonen
- 3 lomboks
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel laos
- 1,5 eetlepel serehpoeder
- 50 gr. garnalen
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 eetlepel asemwater
- 1 dl. santen
- 2 daun djeruk purut
- zout
- kokosolie

Bereiding:

Snijd de petehbonen kleiner. Wrijf de ui, knoflook en 2 lomboks fijn en fruit deze in een beetje olie. Wrijf de overgebleven lombok fijn. Voeg deze met trassi-, asemwater en de overige kruiden, behalve de djeruk purut, bij het gebakken mengsel. Laat het samen even doorkoken. Voeg de petehbonen, zout en de garnalen toe. Daarna de djeruk purut en santen erbij doen. Laat alles koken tot de olie uit de santen komt.

Sambal Peteh