Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Petis Udang Djawa

Sambal op basis van garnalenpasta en kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyitpoeder
- 2 eetlepels boter
- 1,5 theelepel gula djawa
- 3 djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 vinger temu kunci
- 50 gr. santen
- 2 eetlepels petis udang

Bereiding:

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze. Meng ze met de asem en kunyit. Fruit de kruiden in de boter. Kneus de temu kunci en snijd de sereh fijn. Voeg de djeruk purut, gula djawa, temu kunci en de sereh toe met enkele eetlepels heet water. Smelt de santen en de petis udang hier in. Blijf roeren en laat de sambal ca. 5 min. sudderen.

Sambal Petis Udang Djawa