Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sapi Goreng

Gebakken rundvleesreepjes met ketjap en paprika


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 teentje knoflook
- 3 uien
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 theelepel maïzena
- beetje gula djawa
- 2,5 cl. droge sherry
- olie
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes. Pers de knoflook fijn, snijd de uien in ringen en de paprika’s in stukjes. Meng het vlees in een kom met zout, peper en nootmuskaat naar smaak, maizena, gula djawa en de sherry. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de knoflook, uiringen en trassi hierin voor ca. 3 min. Voeg dan de paprika toe en laat dit even mee fruiten. Schep dit uit de wok in een schaal en bak in de achtergebleven olie de vleesreepjes rondom bruin. Voeg de ketjap en gebakken uienmengsel toe en laat dit even, onder regelmatig omscheppen, sudderen.

Sapi Goreng