Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh

Blokjes varkensvlees aan een spies

Sateh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 500 gr. fricandeau
- 1 theelepel djahe
- 1 ui
- 1 theelepel asem
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes van ca. 2 cm. en doe het in een ruime kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en doe het samen met de rest van de ingredienten in de kom. Goed met de handen omroeren en een dag laten marineren in de koelkast. Schep het geheel af en toe door. Laat de satehstokjes in water wellen om aanbranden te verkomen. Rijg het vlees per 3 of 4 aan een stokje. Rooster de sateh op een barbecue tot het gaar is.

Sateh