Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam

Blokjes kippenvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel laos
- stukje trassi
- 2 theelepels bruine suiker
- half kopje santen
- 1 theelepel sambal
- zout
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels ketjap manis
- satehstokjes

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Maal de ketumbar fijn in de vijzel. Kipfilet in niet al te grote stukken snijden. Strooi zout en peper over het vlees. Doe alle overige ingredienten in een kom en meng het geheel goed door. Hierna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen. Laat dit minstens een halve dag, maar liever 1 nachtje, in het vlees trekken. Laat de satehstokjes even in water wellen. Rijg het vlees per 3 aan een satehstokje en rooster de satehs op de barbecue tot ze gaar zijn.

Sateh Ayam